Alles is liefde

“Wat is dit? Dit is de bedoeling.”

Wat een heerlijke feelgoodmovie is het toch, de film Alles is liefde 🙂 Ik heb ‘m vanavond voor de 3e keer gezien en genoot er weer van.

Toen ik naar de film keek, bedacht ik me “hoe zit dat eigenlijk met het echte leven, met mijn leven?. Ervaar ik mijn leven net zo ‘good’?” Daar hoefde ik niet zo lang over na te denken; gelukkig kan ik zeggen: vaak wel! Meestal doe ik dingen die ik leuk vind, de hele week op mijn werk en ook in mijn vrije tijd lukt me dat doorgaans goed. En dat maakt een groot onderdeel uit van mijn geluk.

Maar er zíjn natuurlijk momenten die met kop en schouders boven dat ‘gewone´ gelukkige gevoel’uitsteken. Zo vierde ik alweer even geleden mijn 42e verjaardag. Doorgaans vier ik die met mijn familie, aangevuld met wat vriendinnen en vrienden, ook van mijn partner als die op dat moment in mijn leven is. Dit jaar wilde ik het anders. Kleiner. Fijner. En dus besloot ik mijn verjaardag te vieren met mijn ouders en peetoom en -tante en daarnaast een feestje met alleen mijn vriendinnen te organiseren. Je moet weten dat ik hen in de loop van mijn leven in allerlei verschillende omgevingen heb leren kennen. Op het HBO, tijdens de yogavakantie, tijdens de salsales, via het werk, via Twitter… In de loop van de tijd zijn er meiden bijgekomen en ook zijn er een aantal afgevallen. Zo gaat dat, en in mijn ogen is dat ook heel logisch: door ont-wikkeling ontstaat ont-binding met enkelen en ont-moeting met anderen. Prachtig, toch?

Normaal gesproken zie ik de meiden eigenlijk altijd 1 op 1. Hartstikke fijn, waardevol en gezellig. Niks mis mee, heerlijk zulke vriendschappen! Tegelijkertijd vind ik het wel jammer dat ze elkaar daardoor eigenlijk niet of nauwelijks kennen. Daarom bedacht ik dat ik dit jaar met mijn verjaardag een ladiesnight ging organiseren, waarin ze allemaal samen zouden komen. Het werd een ladies-afternoon en helaas kon niet iedereen erbij zijn, maar we zaten hier toch maar mooi met 7 meiden. Ik nam het zekere voor het onzekere en bereidde een spelletje voor om het ijs te breken. Maar dit spelletje belandde ongebruikt weer in de kast. Het ijs breken bleek helemaal niet nodig, het werd gewoon vanzelf al een gezellige boel!

7 Meiden die elkaar zo gemakkelijk vinden. Lachen, kletsen, persoonlijke dingen delen terwijl je elkaar nog geen uur kent. Ik sta er nog steeds versteld van dat dit gebeurde, zó bijzonder. En het maakt me zó blij! Natuurlijk kun je zeggen ´het zijn allemaal jouw vriendinnen, dus natúúrlijk passen die bij elkaar en wordt het gezellig´. Maar toch: hoe gaaf is het dan als ook écht zo blijkt te werken en zo voelt! Ik kan het nauwelijks in woorden vatten hoe ontzettend gelukkig me die middag maakte. Ik geniet er nog bijna dagelijks van na. En binnenkort gaat het feest verder, want nog die middag zijn de agenda´s getrokken om binnenkort weer samen iets te ondernemen. Wow. Hoe leuk is dát! Dít moet de bedoeling zijn 🙂 Ook dít is liefde.


Dankjewel lieve meiden dat jullie in mijn leven zijn!

 

Getagd , , , , , , , , , . Bladwijzer de permalink.

Één reactie op Alles is liefde

  1. Lisette zeggen:

    Wat een lieve en ontroerende blog Ingrid! Jij ook een dikke dank je wel voor wie je bent!
    Knuffel xxx

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.