Beeldig ontspannen

Vorige week zondag was mijn zwager jarig. Ken je het ‘typische’ tafereel? In een kringetje met elkaar rond de salontafel, net zoals honderdduizenden andere Nederlanders 😉

Maar dit jaar niet! Er ‘stond iets op het programma’. Spannend, ik houd wel van verrassingen!  Na koffie/thee en gebak en natuurlijk een knuffel met de jarige én mijn kleine nichtje, mijn petekindje werd mijn zus wat opruimerig… het leek erop dat we moesten gaan. Hóp in de auto dus, waar naartoe: geen idee.

Onderweg was het natuurlijk raden wat de bestemming zou zijn en hoe dichterbij we kwamen, hoe zekerder mijn vader het wist: Beeld & Tuin Duizel, dat móest wel, zei hij! Twee jaar geleden trad hij daar nog op met kamerkoor ‘Tourdion’ uit Waalwijk, waar hij in zingt. Gaaf koor trouwens, je moet zeker eens naar een concert van hen gaan luisteren, in november staat weer wat gepland.

Hij had gelijk, mijn vader, we koersten recht op Beeld & Tuin Duizel af. Gewoon in een woonwijk, wat kun je dáár nou verwachten? Door een deur onder de carport betraden we de tuin van Marja en Wim. Eigenlijk stapten we gewoon hun leven in… heel bijzonder! Marja heette ons hartelijk welkom en legde ons uit hoe het concept in elkaar stak en -niet onbelangrijk- hoe het werkte met de koffie/thee/frisdrankhoek in het tuinhuisje midden in de tuin. Die tuin, echt Wim’s ‘ding’, was prachtig aangelegd en perfect geschikt om de beelden van Marja tot hun recht te laten komen.

Water, groen, beeldig
Eenmaal aan de wandel kon ik alleen nog maar voelen: wat een heerlijke sfeer… rust, groen, mooie kunst. Steeds verrassende hoekjes groen, bijzondere bloeiende bomen, waterpartijen, en natuurlijk de vele, heel verschillende beelden.

Na de rondgang door de tuin bekeken we nog de foto’s die Wim in huis exposeert en raakte ik aan de praat met Marja. Zij bleek mijn vroegere tekenlerares op het Moller! Ik kreeg nog ooit een ’10’ van haar voor een houtskooltekening 😀 *glimt van trots* Marja vertelde dat op 26 juni in hun tuin wat leuks te doen is: Proeftuin: een klein festivalletje, met dans, theater, muziek en beeldende kunst. Geweldig, zo’n kleinschalig evenement! Voor € 5,00 kun je van 13 -17 uur heerlijk ronddwalen in de prachtige tuin en je laven aan kunst in brede zin. Komt dat zien!

En heb je de 26e toevallig een verjaardag van familie? Zo’n zitfeestje, waar je eigenlijk niet onderuit kunt? Doe dan eens gek en neem iedereen gewoon lekker mee naar Proeftuin in Beeld & Tuin Duizel!


Getagd , , , , , , , , , , , , , . Bladwijzer de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.