Labyrint

Genietend van het zonnetje, wat sushi en een glas witte wijn op mijn eigen terras *want het is weer lente*, laat ik mijn gedachten eens lekker gaan. Ze waaieren alle kanten op, ook al staat er nauwelijks een zuchtje wind. Dwalend van de vele activiteiten in mijn agenda, via mijn nichtje dat al loopt, tot Wilbert, mijn lief. Dan weer denk ik aan mijn baan bij de gemeente Best, mijn vriendinnen die ik eigenlijk alweer te lang niet meer gezien heb en de ‘nieuwe keuken die er toch echt eens komt’, maar ook aan mijn dagelijkse yogaoefeningen die ik na een blessurepauze eindelijk weer aan het opbouwen ben. Ook mijmer ik nog even over mijn nieuwe telefoon die in aantocht is. Zoveel verschillende dingen en allemaal horen ze bij mij. Da’s een mooie overeenkomst, maar er moet toch meer zijn wat ze samenbrengt…

Het eerste woord dat in mij opkomt is ‘verbinding’. Een heel belangrijk thema voor me, ik schreef er ook al eerder een blog over. Verbinding is de drijfveer in mijn leven: verbinding met mijzelf, met de ander én tussen anderen. Het voelen van die verbinding maakt  me gelukkig, het is alsof ik dan een diepe rust ervaar. Heerlijk!

Door de activiteiten in mijn agenda raak en blijf ik verbonden met anderen. Ik laat ze regelmatig terugkomen, want oefening baart immers kunst 😉 Oefenen doe ik ook in mijn relaties: die met Wilbert, maar ook met mijn vriendinnen en zelfs met mijn kleine nichtje. In relaties is verbinding vanzelfsprekend, heb ik altijd gedacht. ‘Dat hoort toch zo?’ Die vlieger gaat voor mij alleen niet helemaal op. Ik balanceer steeds tussen verbonden zijn en willen zijn en een verlangen naar vrijheid. Een proces waarin ik nog veel mag leren. Misschien is dat zelfs wel mijn levensdoel: vanuit verbinding met mijzelf ook met de ander verbonden zijn… Ik denk dat dán de balans en dus de rust er echt kan zijn. En hoe heerlijk is het voor de weegschaal die ik ben, om een beetje in balans te zijn.

Gelukkig vind ik het steeds gemakkelijker om dichtbij mezelf te blijven en met aandacht te leven. Yoga speelt daar voor mij een belangrijke rol in, het helpt me om rust te vinden. Ook andere ‘dingen die ik leuk vind’ werken op die manier. Zoals koken bijvoorbeeld. Heerlijk om, soms uitgebreid maar vooral lekker en vers, te kokkerellen, bijvoorbeeld geïnspireerd door recepten uit mijn lievelingskookboek Ecofabulous van Lisette Kreischer. In een  keuken die goed is ingericht en toegerust kom ik vast en zeker meer tot rust en in verbinding met mezelf dan in mijn huidige Bruynzeelkeukentje uit 1963 😉

Werk en verbinding, da’s ook een mooie! Een jaar of 6 geleden ben ik begonnen aan de opleiding Communicatie. Mijn motivatie destijds: eraan bijdragen dat mensen in deze wereld elkaar beter begrijpen. Daarbij speelt communicatie een cruciale rol, is mijn overtuiging. Het feit dat ik zelf heb ervaren dat goede communicatie niet voor iedereen (ook niet voor mij) vanzelfsprekend en gemakkelijk is, is voor mij nog steeds een intrinsieke motivator om me in dit vak verder te ontwikkelen. En ook al is het een klein stapje op die weg: daarom vind ik het super dat ik een nieuwe telefoon besteld heb. Mijn superSonysche nieuwe witte telefoon-die-er-bijna-aan-komt helpt me namelijk om überhip mijn vak uit te oefenen, en vooral: om verbindingen met anderen te leggen. De volgende stap wordt een grotere. Welke? Dat zal de tijd leren.

Door deze gedachten herinner ik me ineens het labyrint. Een prachtig hulpmiddel om je te laten leiden door de weg, je te laten leiden door vertrouwen, in plaats van door angst. Ik moet toch eens op zoek naar zo´n vingerlabyrint als op de foto. Vind m nog prachtig ook!

En in het vertrouwen dat de tijd mij brengt wat ik nodig heb, neem ik een heerlijk glaasje wijn en geniet ik nog even met aandacht van een avondje ‘me-time in de lente’.

Getagd , , , , , , , , , , . Bladwijzer de permalink.

2 reacties op Labyrint

  1. CoachSander zeggen:

    Je post brengt een glimlach op mijn gezicht… Dank je wel… 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.