Op reis

Net als iedereen ben ook ik al mijn hele leven op reis, onderweg naar… naar wat eigenlijk? Mezelf? Ik weet het niet precies, maar ik voel: elke dag kom ik een stapje dichter bij mijn reisdoel. De afgelopen weken ging dat zelfs in sneltreinvaart! Om te beginnen bracht een yogareis veel moois.


Het is nu bijna twee jaar geleden dat ik, als onderdeel van mijn levensreis, met yoga begon. Al tijdens de proefles voelde ik ‘dat het goed was’: met mijn yogadocente Marion voelde ik direct een band, het was alsof ik iets van mezelf in haar herkende en: dat ze me wat te bieden, te leren had. In de vele lessen die daarna volgden, verdwenen mijn rugklachten, die ik al jaren had, als sneeuw voor de zon. En geleidelijk aan, haast ongemerkt veranderde er nog meer in mij: ik werd zelfbewuster, rustiger van binnen en voelde steeds meer kracht en leven opborrelen. Begin deze maand ging ik zelfs met Marion en nog 9 yogi op yogareis naar Portugal.

Elke dag begon met meditatie en 1 1/2 uur yoga. Aan het einde van de middag nóg een keer yoga. Het was een fantastische week, met prachtige mensen. We hebben veel gedeeld, lief en leed, en veel gelachen. Ongetraind een bergwandeling van een uurtje of 5 gemaakt in de verzengende hitte. Een weldadige, professionele massage ontvangen. Met de groep en het hele dorp ‘hete kip’ gegeten en ontspannen door dorpjes geslenterd. Genoten van het geluid van kikkers en padden in de poel bij de huisjes en van de zon en de regen. Een dubbele en héle regenboog gezien.

Een week weg zijn uit het leven van alledag, een week stilstaan bij het nu, een week praten, voelen en delen met mensen die ik vooraf niet kende: het heeft me veel moois gebracht. Na deze week ging ik dan ook voldaan huiswaarts: met mooie nieuwe inzichten en: een paar vrienden rijker.


Getagd , , , , , , , , , , , , . Bladwijzer de permalink.

Één reactie op Op reis

  1. Pingback:Verbinding

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.