Uitzicht

Heb jij dat ook weleens? Dat in je leven alles tegelijk komt? Een nieuwe relatie. Twijfel over je baan. Je afvragen wie je eigenlijk bent. Onrust over… over alles eigenlijk. Alles ineens.

Bij mij is het al vaak gebeurd dat al dit soort dingen bij elkaar komt. En dat levert dan een periode in mijn leven op dat ik praktisch alles ter discussie stel. Dat niets meer vanzelfsprekend is. Een periode vol onrust, onzekerheid, zoeken. Wat er eigenlijk gaande is, is dat zich weer een sprong in mijn ontwikkeling aandient. Ik weet nog niet welke, maar dat er iets staat te gebeuren, dat is zeker! Dat ik er beter uit kom, dat weet ik ook zeker. En wat ik ervoor nodig heb om zover te komen? Geen idee. Ik vertrouw er maar op dat zich dat ontvouwt en op mijn pad komt als de tijd daar is.

Wazig hoor, zul je misschien denken. Voor sommigen is dat misschien wel zo. En dat is ook prima. Je hoeft mijn blog ook niet perse verder te lezen.

Sprong
Maar of je het wazig vindt of niet; voor mij is het hoe ik het leven ervaar. Hoe ik zie dat de dingen gebeuren, niet alleen bij mij, maar ook bij anderen. Iedereen heeft zijn les te leren, zijn ontwikkelingsproces door te maken. En daar horen ups en downs bij, toppen van euforie, maar ook diepe dalen waarin je het eventjes niet zo meer ziet zitten allemaal. Vanuit zo’n dal, zo zie ik het, kun je namelijk wel een flinke aanloop nemen en een sprong maken naar een hoger doel, een hoger niveau. En ook al is zo’n dal niet echt leuk om in te zitten, ik ervaar het toch als iets moois. Op de een of andere manier ben ik wel een soort van ‘down’, maar zit ik niet in de put. Omdat ik weet dat het erbij hoort. En omdat ik weet dat ik er weer uit ga komen.

Aanwijzingen
En wat ik steeds beter weet, steeds duidelijker voel: ik kom alleen maar verder als ik de dingen doe die bij mij passen. Dingen die zich aandienen oppak als ze goed voelen. En dat is best wel lastig. Hoe gemakkelijk is het om op de automatische piloot de keuzes te maken die je altijd maakte… Om verder te komen in je ontwikkeling moet je ook gaan kiezen dingen anders te doen dan je deed. Een wijze uitspraak luidt niet voor niks “als je doet wat je deed, dan krijg je wat je kreeg”. Hoe dat dan anders moet? Daarover hoef  je je geen zorgen te maken: de aanwijzingen komen vanzelf op je pad; dat kunnen mensen zijn, of ontwikkelingen, gebeurtenissen.

Uitzicht
Ik bevind me momenteel op een soort pauze-plateau, weet niet zo goed hoe het anders te noemen. Vanaf dit plateau zie ik wat er allemaal op mijn bordje ligt, voel ik dat er veel in mij borrelt en vraag ik me enigszins af waar dat heen zal gaan. Geen afvragen in de zin van dat ik me er druk over maak: het is meer een soort nieuwsgierige verwondering. Verwondering over het leven en de over koers die het met me voorheeft. Het zal niet lang meer duren, dat voel ik. Over een poosje weet ik welke kant ik op ga en welke stap in mijn ontwikkeling ik blijkbaar te maken had.

Eerlijk gezegd: ik kijk er erg naar uit, ik kan haast niet wachten. Maar toch geniet ik ondertussen ook van de weg er naartoe. Die is namelijk ook mooi. En ik geniet van het uitzicht vanaf mijn plateau. Ook al voel ik me niet altijd top, ik geniet. En ben ik eenmaal op dat hogere plateau? Dan dient zich vast weer een volgend vraagstuk aan… 😉 Want dat is mij helder: als je wilt, dan houdt je ontwikkeling nooit op!

Let’s keep on developing 🙂

Getagd , , , , , , , , , , , , , , , . Bladwijzer de permalink.

3 reacties op Uitzicht

 1. sylvia treffers-de graaff zeggen:

  Hoi Ingrid,

  Misschien ken je me nog: ik ben je achternichtje. We hebben nooit zo heel veel contact gehad,maar onze ouders wel,jou pap en mam zijn dit weekend nog bij de mijne geweest in de antoniusstraat…
  Ik heb even het e.e.a. gelezen in je blog en ik moet je zeggen: ik ben helemaal onder de indruk! Hoe jij in het leven staat,heel boeiend en interessant om te lezen!
  Ik voelde dat ik je dat even moest zeggen en natuurlijk vind ik het echt wel leuk om contact met je te hebben,hopelijk jij ook.
  Nogmaals mijn complimenten voor je blogs!

  Veel groetjes Sylvia de Graaff (inmiddels getrouwd en heet nu Treffers

 2. sylvia treffers-de graaff zeggen:

  Ik ben je via facebook tegengekomen,dan weet je dat…ik zit er pas op hoor..

 3. hee Sylvia,

  wat bijzonder! Bijzonder leuk ook om jou hier weer te ‘treffen’ (hihi, what’s in a name)!
  Lief, je reactie, fijn om te lezen.
  Enne, natuurlijk weet ik nog wie je bent! Hoe gaat t met jou intussen? Ik zal je eens opzoeken op Facebook!

  X Ingrid

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.