Zie mij mooi

Vandaag had ik een gesprek met mijn counselor. Naar aanleiding van wat we bespraken kreeg ik het onderstaande gedicht van hem mee naar huis.

Het beschrijft waar ik momenteel sta in mijn leven, en waar ik in een partner naar verlang. Ik wil me veilig voelen bij mijn partner, en dat hij of zij binnen die veiligheid samen met mij mijn zelf, haar- of hemzelf en het leven wil onderzoeken, met alle kwetsbaarheid die daarbij komt kijken. Het moet iemand zijn die me ziet als een cadeautje, en dat steeds opnieuw wil uitpakken en ontdekken. En dat wil ik andersom natuurlijk ook :). En weet je, ik ga niet meer voor minder. This is it. ♥

Dankjewel Frans dat je me hielp dit zo te benoemen!

 

Update 12 mei 2015:

Ik merk dat een kleine toelichting op het gedicht op zijn plaats is, aangezien sommigen het zinnetje ‘zelf kan ik dat nog niet’ anders uitleggen dan het voor mij is. Voor mij betekent het dat ik, bijvoorbeeld als ik boos of bang ben, weleens vergeet hoe mooi ik ben. Het is níet zo dat ik mijn eigen schoonheid niet zie. En hoe fijn is het om een partner te hebben die je op lastige momenten je eigen schoonheid weer kan laten zien, je er als het ware even aan kan herinneren? En die dat doet vanuit de veilige bedding die je samen creëert in je relatie, van waaruit je allebei verder kunt groeien.

 

Zie mij mooi

Zie mij mooi
soms ben ik boos of bang
en waar ik dan naar verlang
is dat jij toch mijn schoonheid ziet:
zelf kan ik dat nog niet.

Oh zie mij mooi en heel
Oh liefde, val mij ten deel.
Ik wou dat jij mijn schoonheid ziet:
zelf kan ik dat nog niet.

Midden in alle pijn
wil ik mijzelf durven zijn.
Diep in de kern van onmacht
ligt pure levenskracht.

Levenskracht komt weer vrij…
Ik kijk met mijn hart naar mij.
Liefde is onvoorwaardelijk mijn deel;
zo ben ik mooi en heel.

 

Tekst: Susana Rusch

 

Ik ben voor jou een cadeautje, dat je steeds opnieuw wilt uitpakken :-)

Getagd , , , , , , , . Bladwijzer de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.