Verbinding

Na mijn yogavakantie volgden een aantal weken met ‘social events’: de personeelsreis van mijn werkSMC040 en vorige week vrijdag Eindhoven in Dialoog. Elk event met zijn geheel eigen karakter, maar nu ik terug kijk hadden ze één overeenkomst: verbinding stond centraal.

Zo raakte ik tijdens de jaarlijkse personeelsreis aan de praat met mensen die ik eerder nooit echt sprak, over onderwerpen die eerder niet ter sprake kwamen. Ik vertelde een aantal collega’s vol enthousiasme over de geweldige mogelijkheden die Twitter biedt en kreeg prompt een opdracht om dat te bewijzen. Blijkbaar kun je in Nederland moeilijk aan literbakken mokka-ijs komen, dus de opdracht luidde: vraag waar je dat wél kunt krijgen. Ik zette de vraag uit en had binnen no-time 3 verschillende adresjes! Thanks to @makkitwits, @ElluhZelluf en @edithblog overtuigde ik mijn collega. En weet je: 2 van de 3 ken ik niet eens in persoon. Dat is toch fantastisch? Mijn collega’s stonden perplex…

SMC040 is elke keer weer een feestje. Naast het fijne contact dat ik al heb met een (groeiend) aantal aanwezige vrienden en kennissen, leer ik bij elke bijeenkomst minimaal 1 nieuwe en interessante persoon kennen. Op 25 mei was dat @maschaprins 🙂 Een hartstikke leuke, enthousiaste en betrokken meid!

Vrijdag 27 mei was de klap op de vuurpijl: Eindhoven in Dialoog. Voor het eerst was ik bij dit bijzondere fenomeen: aan de tafel met mensen die je nog nooit gezien hebt en onder begeleiding van een gespreksbegeleider met elkaar in gesprek gaan. Het thema: positiviteit of positivi-tijd. Prachtige verhalen gingen over de tafel. Samen kwam je heel snel tot de kern van iemands wezen en we onderzochten samen elkaars beweegredenen in het leven. In een paar uur zoveel verbinding creëren, wat geweldig! Dankjewel @coachsander en @k_rin_k en iedereen die er was en de middag heeft mogelijk gemaakt! Lees ook het wervelende verhaal van @bart2510.

Mijn persoonlijke reis gaat verder. Elke dag weer een stukje. Met mooie mensen om me heen, met mooie verhalen. Met ervaringen waarin ik mag delen. Eerder blogde ik dat ik mijn hele leven al op zoek ben. Of ik intussen mijn reisdoel weet? Ik denk het wel… verbinding, daar loop ik warm voor. En wat zo mooi is: in Eindhoven vind ik die. Dóór Eindhoven vind ik die. Ook al zeggen velen dat Eindhoven ‘het’ niet heeft, ze hebben ongelijk. Want je ziet het misschien niet aan de buitenkant, maar Eindhoven is van binnen zo mooi… er is zoveel verbondenheid. Als je jezelf er maar voor open stelt.

Bart maakte een geweldig mooie foto van mij: bij Eindhoven in Dialoog was ik één en al oor voor een tafelgenoot 😀

Foto: Bart Teunis van fotoklasje.nl

Getagd , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bladwijzer de permalink.

4 reacties op Verbinding

 1. Rik zeggen:

  Mooi geschreven!

 2. Lisette zeggen:

  Treffend geschreven Ingrid! Mooi te zien hoe jouw reis verloopt. Vergeet niet te genieten 🙂

 3. Dankjewel beiden!
  Ik geniet hoor, heel erg zelfs! Daarom kan ik zo’n blog als dit schrijven: het komt recht uit mijn hart en dát is voor mij: genieten 😀

 4. JW Alphenaar zeggen:

  Mooi!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.